Wellness

Očuvanje zdravlja, odnosno celokupno stanje organizma zavisi od našeg stila života.

U Banji „Rusanda“ posebna pažnja posvećuje se preventivi nastanka bolesti. Korisnicima su u okviru usluga spa-wellnessa omogućeni odmor, relaksacija, detoksikacija i rekreacija.
U ponudi su dnevni i vikend paketi, kao i pojedičane wellness usluge.
U okviru naših wellness i spa usluga primenjuju se pakovanja lekovitim mineralnim peloidom, razni vidovi fizikalnih procedura, tretmani savremenim radiofrekvencijskim Green-IRF aparatom, Green-press aparatom, različite vrste masaže, boravak u body-therm kabini, u zatvorenom bazenu, masaže u bisernoj ili jaccuzzi kadi, relaksacija na tepidarijumu ili toplom krevetu, kao i druge vrste relaksacije, vežbe disanja, uz individualno prilagođenu ishranu.

Wellness Banja Rusanda 00001
Wellness Banja Rusanda 00002
Wellness Banja Rusanda 00005
Wellness Banja Rusanda 00006
Wellness Banja Rusanda 00007
Wellness Banja Rusanda 00009
Wellness Banja Rusanda 00016
Wellness Banja Rusanda 00017
Wellness Banja Rusanda 00021

BODY-THERM KABINA – predstavlja kombinaciju svetlosne terapije, aromaterapije, muzikoterapije i saune.

RADIOFREKVENCA (GREEN IRF) – pri ovom tretmanu radio-talasi vrše dubinsko zagrevanje tkiva. Metoda je potpuno bezbolna. Dolazi do vazodilatacije, poboljšanja metabolizma, povećanja mišićnog tonusa elastičnosti tkiva, aktivacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena.
Koristi se u tretmanu lica u cilju stimulisanja stvaranja novog kolagena, što dovodi do poboljšanja tonusa kože, smanjenja bora i zatezanja kože lica. Primena radiofrekvencije dobra je i kod uklanjanja masnih naslaga, celulita i zatezanja kože uopšte.

GREEN PRESS – omogućava limfnu drenažu pritiskom. Limfotokom se otklanja višak tečnosti, belančevina, masti i štetne materije. Ova metoda je takođe potpuno bezbolna.

TEPIDARIJUM – grejni ležaj za relaksaciju.

MASAŽE

Masaže povećavaju prokrvljenost tretirane regije, povećava se venska i limfna drenaža. Smanjuju mišićnu i nervnu napetost, deluju sedativno, smanjuju opšti zamor. Masaže smanjuju bol, normalizuju metaboličke procese, čiste kožu od površinskih izumrlih ćelija, uklanjaju kožnu masnoću i omogućavaju disanje kože.
Kod dubinskog efekta podkožno masno tkivo postaje elastičnije, poboljšava se njegova kontraktilnost.

 • Manuelna masaža (ručna masaža celog tela ili pojedinih delova tela)
 • Podvodna masaža, biserna kupka, jaccuzzi

Specijalni oblici masaže:

Masaža vulkanskim kamenjem, potvrđeno je da  vulkansko kamenje u  sebi nosi izuzetan elektromagnetski potencijal i da u svojoj biti prvenstveno predstavlja energetski tretman. Koriste se kombinacije toplog i vrućeg kamenja koje se postavlja na telo prateći glavne energetske centre. Specifičnost same masaže vulkanskim kamenjem je u tome što terapeut nauljano kamenje ne stavlja direktno na telo, već prvo zagreje svoje dlanove koje prinosi na kožu i pokretima glađenja priprema je, greje nakon čega toplim kamenjem masira dublje strukture kože, mišićnih ovojnica, ligamenata, i mišićnih grupa. Masaža vulkanskim kamenjem omogućava bolju razmenu materija u organizmu i potencira detoksikaciju.

Masaža kamenjem od himalajske soli, na Himalajima so smatraju belim zlatom i najčistija je na Zemlji, pomaže u hidrataciji kože, ublažava celulit, pomaže ostvarivanju energetskog balansa, ova masaža ima potpuno prirodni karakter i mikroelementi i minerali kroz kožu ulaze u telo. Kamenje se zagreva u posebnoj za to napravljenoj torbi, tako da se postižu efekti samih soli, masaže i delovanja toplote, poboljšava se protok krvi i limfe, tkiva se oslobađaju viška vode i štetnih toksičnih materija. Ako se ova masaža primenjuje na licu, povećava tonus kože lica, smanjuje podočnjake, potpomaže drenažu sinusa i smanjenje glavobolja.

Masaža školjkama, koje se zagrevaju mešavinom vulkanskog pepela, algi bogatih mineralima i morske vode, koji se sipaju u unutrašnjost školjke. Poboljšava se protok krvi i limfe, tkiva se bolje ishranjuju i oslobađaju štetnih i toksičnih materija, kao i viška vode. Tako se ostvaruju efekti detoksikacije, smanjenje bola i napetosti u mišićima, poboljšava se tonus kože. Pri masaži se ispuštaju prijatni prirodni mirisi, koji ostvaruju dodatni efekat protiv stresa.

Orijentalna piling masaža sapunicom.

Relaksaciona masaža, u suštini je ista kao i klasična masaža, opušta, smanjuje bol i oslobađa od stresa.

Anticelulit masaža, ova  vrsta masaže osim što je delotvorna kod otklanjanja celulita, blagotvorno deluje i na poboljšanje cirkulacije i zatezanje kože.

Šijacu masaža, potiče iz Japana, zasniva se na akupresuri- pritisak na akupunkturne tačke, koristi se kao terapijsko sredstvo za uklanjanje tegoba kod astme, migrene, bola u vratu ili donjem delu leđa (krstima), za opuštanje i oslobađanje od negativnog uticaja stresa.

Masaža stopala, na našim stopalima nalaze se zone koje odgovaraju svim oganima i žlezdama u našem organizmu, kao i preko 70.000 nervnih završetaka. Masažom stopala odnosno stimulacijom odredjenih tačaka na stopalima mogu se otkloniti različite tegobe, odnosno blokade koje sprečavaju normalno funkcionisanje našeg organizma. Masaža stopala opušta, osvežava organizam i daje osećaj lakoće nogu. Učinak je isti kao kod masaže celog tela, zato se može raditi kao posebna masaža, ali i u sklopu neke druge masaže.

O nama

Kompleks Banje „Rusanda“ se nalazi u prelepom parku borova, bagrema i lipa, na obali istoimenog jezera. Sastoji se od pet objekata za smeštaj bolesnika i korisnika usluga i raspolaže sa ukupno 306 postelja. Prema planu mreže zdravstvenih ustanova banja “Rusanda” je razvrstana kao Specijalna bolnica za rehabilitaciju.

Kontakt

 • telefon:

  +381(0)23 3150400

 • recepcija:

  +381(0)23 3150409

  +381(0)23 3150416

  Za sve upite u vezi cena, rezervacija i slobodnih kapaciteta zvati od 12.00 h do 17.00 h

 • faks:

  +381(0)23 731 075

 • Pravna služba:

  Lice zaduženo za zaštitu podataka ličnosti

  dipl. pravnik Nemanja Semlekan

  pravnik@banjarusanda.rs

Fan stranica