Aktuelnosti

Ovde ćete imati priliku da pročitate neke novosti vezano za banju Rusandu, poslovanje i dešavanja. Takođe nas možete pratiti i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

 

Članovi Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanina dodelili su povelju SB "Rusanda"

𝐂̌𝐥𝐚𝐧𝐨𝐯𝐢 𝐒𝐚𝐯𝐞𝐳𝐚 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐬𝐭𝐯𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐫𝐚𝐝𝐧𝐢𝐤𝐚 𝐙𝐫𝐞𝐧𝐣𝐚𝐧𝐢𝐧𝐚 𝐨𝐛𝐞𝐥𝐞𝐳̌𝐢𝐥𝐢 𝐬𝐮 𝐌𝐞đ𝐮𝐧𝐚𝐫𝐨𝐝𝐧𝐢 𝐝𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐧𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐬𝐭𝐚𝐫𝐚 𝐬𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐫𝐭𝐨𝐦 𝐧𝐚 𝐮𝐬𝐥𝐨𝐯𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐮 𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐤𝐨𝐯𝐢𝐝 𝐩𝐚𝐧𝐝𝐞𝐦𝐢𝐣𝐞.
Povelje su uručene svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji srednjobanatskog okruga koje su dale nesebičan doprinos u kadru i u vreme pandemije potvrdile visokoprofesionalni odnos prema pacijentima, među kojima se nalazi i Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" iz Melenaca.
 
"𝐍𝐚𝐬̌𝐚 𝐮𝐬𝐭𝐚𝐧𝐨𝐯𝐚 𝐣𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐨𝐳𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮 𝐳𝐚 𝐬𝐚𝐫𝐚𝐝𝐧𝐣𝐨𝐦 𝐬𝐚 𝐝𝐫𝐮𝐠𝐢𝐦 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐬𝐭𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦 𝐮𝐬𝐭𝐚𝐧𝐨𝐯𝐚𝐦𝐚 𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐣𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐙𝐫𝐞𝐧𝐣𝐚𝐧𝐢𝐧𝐚 𝐢 𝐦𝐢 𝐬𝐦𝐨 𝐬𝐯𝐞 𝐧𝐚𝐬̌𝐞 𝐤𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐞𝐭𝐞 𝐩𝐨 𝐩𝐢𝐭𝐚𝐧𝐣𝐮 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐬𝐭𝐯𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐫𝐚𝐝𝐧𝐢𝐤𝐚 𝐦𝐚𝐤𝐬𝐢𝐦𝐚𝐥𝐧𝐨 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐳̌𝐨𝐯𝐚𝐥𝐢. 𝐎𝐯𝐨 𝐣𝐞 𝐛𝐢𝐥𝐚 𝐣𝐞𝐝𝐧𝐚 𝐝𝐮𝐠𝐚 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐤𝐨𝐣𝐮 𝐬𝐦𝐨, 𝐣𝐚 𝐬𝐞 𝐧𝐚𝐝𝐚𝐦 𝐮𝐬𝐩𝐞𝐬̌𝐧𝐨, 𝐢𝐩𝐚𝐤 𝐮𝐬𝐩𝐞𝐥𝐢 𝐝𝐚 𝐧𝐚 𝐧𝐞𝐤𝐢 𝐧𝐚𝐜̌𝐢𝐧 𝐳𝐚𝐨𝐤𝐫𝐮𝐳̌𝐢𝐦𝐨. 𝐈𝐳𝐮𝐳𝐞𝐭𝐧𝐨 𝐣𝐞 𝐛𝐢𝐭𝐧𝐨 𝐭𝐨 𝐬̌𝐭𝐨 𝐣𝐞 𝐢 𝐨𝐤𝐨𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐨𝐳𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐳𝐧𝐚𝐜̌𝐚𝐣 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐧𝐬𝐤𝐨𝐠 𝐬𝐞𝐤𝐭𝐨𝐫𝐚 𝐮 𝐩𝐚𝐧𝐝𝐞𝐦𝐢𝐣𝐢" - 𝐤𝐚𝐳𝐚𝐥𝐚 𝐣𝐞 𝐈𝐯𝐨𝐧𝐚 𝐓𝐫𝐢𝐬̌𝐢𝐜́, 𝐠𝐥𝐚𝐯𝐧𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐧𝐬𝐤𝐚 𝐬𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐣𝐚𝐥𝐧𝐞 𝐛𝐨𝐥𝐧𝐢𝐜𝐞 "𝐑𝐮𝐬𝐚𝐧𝐝𝐚" 𝐌𝐞𝐥𝐞𝐧𝐜𝐢.

VIdi Više

Nagrada SB "Rusanda" kao Ustanovi koja je imala značajan doprinos u borbi protiv Covida 19

„𝗦𝗮𝘃𝗲𝘇 𝘀𝗮𝗺𝗼𝘀𝘁𝗮𝗹𝗻𝗶𝗵 𝘀𝗶𝗻𝗱𝗶𝗸𝗮𝘁𝗮 𝗦𝗿𝗯𝗶𝗷𝗲“ 𝗱𝗼𝗱𝗲𝗹𝗶𝗼 𝗷𝗲 𝗻𝗮𝗴𝗿𝗮𝗱𝘂 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗷𝗮𝗹𝗻𝗼𝗷 𝗯𝗼𝗹𝗻𝗶𝗰𝗶 𝘇𝗮 𝗿𝗲𝗵𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗰𝗶𝗷𝘂 „𝗥𝘂𝘀𝗮𝗻𝗱𝗮“ 𝗶𝘇 𝗠𝗲𝗹𝗲𝗻𝗮𝗰𝗮 𝗸𝗮𝗼 𝗨𝘀𝘁𝗮𝗻𝗼𝘃𝗶 𝗸𝗼𝗷𝗮 𝗷𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗰̌𝗮𝗷𝗻𝗼 𝗱𝗼𝗽𝗿𝗶𝗻𝗲𝗹𝗮 𝘂 𝗯𝗼𝗿𝗯𝗶 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗶𝘃 𝗖𝗼𝘃𝗶𝗱𝗮 𝟭𝟵.
“Naši lekari i medicinski radnici i sada aktivno učestvuju u imunizaciji stanovništva naše zemlje koja se obavlja u gradu Zrenjaninu. Upravo ova posvećenost u borbi protiv virusa Covid 19 su razlozi zbog kojih je naša Ustanova dobila ovako visoko priznanje. To nam je ujedno potvrda da savesno I odgovorno obavljamo svoj posao ali takođe motiv I obaveza da I u budućnosti nastavimo doslednim putem. Čuvajte svoje zdravlje, kao i zdravlje ljudi oko Vas. S toga vas molimo da poštujete sve propisane mere od strane kriznog štaba Vlade Republike Srbije, da zajedno pomognemo zdravstvenim radnicima koji su poneli najveći teret borbe protiv korona virusa i da pobedimo korona virus.”

VIdi Više

Ambasador Irana posetio Banju Rusandu 31.03.2021.

Ambasador Irana Rašid Hasan Pur Baei boravio je danas u službenoj poseti Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Rusanda” u Melencima. On je izrazio želju da se na licu mesta uveri u kapacitete ove renomirane ustanove i mogućnosti daljeg razvoja saradnje u oblasti zdravstva.
Domaćini iranskom ambasadoru bili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i v.d. direktora Banje “Rusanda” dr Zorica Ćulibrk sa saradnicima.
Ovom prilikom organizovana je prezentacija „Rusande“. Ambasador je zatim obišao bolničke paviljone i jezero odakle se doprema blato za lečenje pacijenata.

VIdi Više

Prijava za vaučere u 2021. godini. Iskoristite ih kod nas!

Od početka Nove 2021. godine započeta je prijava za vaučere u vrednosti od 5.000,00 din u 2021. godini za posetu turističkim destinacijama u Republici Srbiji.
Prijavite se i iskoristite vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji.  Takođe, doneta je odluka da u ovoj kvoti na vaučere imaju pravo i studenti, kao i zaposleni čija neto primanja ne prelaze iznos od 70.000 dinara.

𝐈𝐬𝐤𝐨𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐭𝐞 𝐬𝐯𝐨𝐣𝐞 𝐯𝐚𝐮𝐜̌𝐞𝐫𝐞 𝐢 𝐝𝐨đ𝐢𝐭𝐞 𝐮 "𝐁𝐚𝐧𝐣𝐮 𝐑𝐮𝐬𝐚𝐧𝐝𝐮"! 𝐕𝐢𝐝𝐢𝐦𝐨 𝐬𝐞!

VIdi Više

Adaptiran novi prostor za rehabilitaciju dece

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima je adaptiran novi prostor za rehabilitaciju dece, u cilju kvalitetnijeg i prijatnijeg rada, prilagođenom deci.
Terapeuti u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima imaju prijatan, empatičan pristup, veoma brzo se uspostavlja odnos poverenja sa detetom, ujedno i sa roditeljima.
 
Vršimo detaljan pregled deteta i zajedničkim snagama pravimo adekvatan plan rehabilitacije. Sprovodimo preventivno- korektivne vežbe, vežbe istezanja (aktivne i pasivne). Takođe kod izuzetno male dece, odnosno beba, usled kašnjenja u psihomotornom razvoju, vršimo stimulaciju kroz igru i osmeh svakoga od nas.

 

VIdi Više

Banja "Rusanda" u ponedeljak 25.01.2021. počinje sa redovnim radom!

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" iz Melenaca u ponedeljak 25.01.2021. počinje sa redovnim radom!
 
Sve informacije možete dobiti putem sledećih telefona:
- stacionarni i ambulantni pacijenti na 023/315-04-04
- komercijalni gosti na 023/315-04-16
 

 

VIdi Više

Obaveštenje 7.12.2020. - Prijem ambulantnih i stacionarnih pacijenata odlaže se do daljnjeg

𝐎𝐛𝐚𝐯𝐞𝐬̌𝐭𝐞𝐧𝐣𝐞 - Zbog aktuelne epidemiološke situacije, prijem ambulantnih i stacionarnih pacijenata odlaže se do daljnjeg. O novim terminima prijema blagovremeno ćemo Vas obavestiti.
𝗢𝘀𝘁𝗮𝗻𝗶𝘁𝗲 𝘇𝗱𝗿𝗮𝘃𝗶 𝗶 𝗯𝘂𝗱𝗶𝗺𝗼 𝗼𝗱𝗴𝗼𝘃𝗼𝗿𝗻𝗶 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗮 𝘀𝗲𝗯𝗶 𝗶 𝗱𝗿𝘂𝗴𝗶𝗺𝗮!
 
Svi zainteresovani korisnici usluga mogu pozvati telefonom brojeve 𝟎𝟐𝟑/𝟑𝟏𝟓-𝟎𝟒-𝟎𝟗 𝐢 𝟎𝟐𝟑/𝟑𝟏𝟓-𝟎𝟒-𝟏𝟔 i informisati se o mogućnosti i uslovima dolaska.
 

 

VIdi Više

Obustava prijema novih stacionarnih pacijenata 23.11.-07.12.2020. godine

"Poštovani,
Zbog pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji opštine Zrenjanin i cele Republike Srbije, kao i usled činjenice da je naša Ustanova od 16.11.2020. godine pretvorena u COVID bolnicu, ovim putem Vas obaveštavamo o sledećem:
𝐏𝐨𝐜̌𝐞𝐯𝐬̌𝐢 𝐨𝐝 𝐝𝐚𝐧𝐚 𝟐𝟑.𝟏𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟎. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐞, 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐣𝐚𝐥𝐧𝐚 𝐛𝐨𝐥𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐳𝐚 𝐫𝐞𝐡𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐜𝐢𝐣𝐮 "𝐑𝐮𝐬𝐚𝐧𝐝𝐚" 𝐌𝐞𝐥𝐞𝐧𝐜𝐢 𝐨𝐛𝐮𝐬𝐭𝐚𝐯𝐥𝐣𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐞𝐦 𝐧𝐨𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐭𝐚𝐜𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐧𝐢𝐡 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞𝐧𝐚𝐭𝐚 𝐧𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐝 𝐨𝐝 𝐝𝐯𝐞 𝐧𝐞𝐝𝐞𝐥𝐣𝐞, 𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐧𝐨 𝐝𝐨 𝟎𝟕.𝟏𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟎. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐞. 𝐎 𝐧𝐨𝐯𝐢𝐦 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐞𝐦𝐚 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞𝐧𝐚𝐭𝐚 𝐨𝐛𝐚𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐜́𝐞𝐦𝐨 𝐕𝐚𝐬 𝐛𝐥𝐚𝐠𝐨𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐨.
Unapred hvala i ostanite zdravi!
Srdačan pozdrav"
𝑣.𝑑. 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑘𝑡𝑜𝑟𝑎 𝑚𝑟 𝑠𝑐. 𝑚𝑒𝑑. 𝑑𝑟 𝑍𝑜𝑟𝑖𝑐𝑎 𝐶́𝑢𝑙𝑖𝑏𝑟𝑘

 

VIdi Više

Dobijanje akreditacije na maksimalnih sedam godina

Dana 02.11.2020. godine ispred Specijalne bolnice "Rusanda" dobili smo sertifikat o akreditaciji zdravstvenih Ustanova na maksimalnih sedam godina. Svečanosti je prisustvovao i njegovo Preosveštenstvo Episkop Banatski gospodin Nikanor i na taj način je pokazao jedinstvo i privrženost našoj Ustanovi i celom rukovodstvu na čelu sa direktorkom mr sc.med. dr Zoricom Ćulibrk. Ovo je potvrda i nagrada za višegodišnji trud i rad rukovodstva i svih zaposlenih u našoj Ustanovi.

Svi zainteresovani korisnici naših usluga mogu pozvati telefonom brojeve 𝟎𝟐𝟑/𝟑𝟏𝟓-𝟎𝟒-𝟎𝟗 𝐢 𝟎𝟐𝟑/𝟑𝟏𝟓-𝟎𝟒-𝟏𝟔 i informisati se o mogućnosti i uslovima dolaska.

 

VIdi Više

Njegovo Preosveštenstvo Vladika banatski gospodin Nikanor u prijateljskoj poseti

12.oktobra počastvovani smo da je naš gost u prijateljskoj poseti bio Njegovo Preosveštenstvo Vladika banatski gospodin Nikanor. Cilj posete Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima je prijateljski obilazak rukovodstva banje na čelu sa direktorkom Zoricom Ćulibrk.

Njegovo Preosveštenstvo gospodin Nikanor je iskazao želju da dođe u našu Ustanovu i da zajedno krenemo u prijateljski obilazak. Svako dobro od Gospoda mu želimo i da bude još puno ovakvih spontanih susreta.

VIdi Više

Dobitnici smo povelje od strane "Udruženja banja Srbije"

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" dobitnik je povelje povodom dugogodišnje podrške u radu "Udruženja banja Srbije". Ovo udruženje obeležilo je 50 godina od svog osnivanja.

Velika nam je čast i zadovoljstvo da smo njihov deo i da imamo uspešnu saradnju dugi niz godina. Povelju u ime "Banje Rusanda" primio je naš glavni fizioterapeut Nemanja Kohajm.

VIdi Više

Dani akreditacije 04.10.-07.10.2020. u Banji Rusanda

Vrednim i predanim radom rukovodstva i svih zaposlenih u Specijalnoj bolnici “Rusanda” u prethodne dve godine, unapredili smo svoj rad i učinili da naša Banja bude pristupačnija našim gostima i pacijentima i da naše usluge budu podignute na viši nivo.

VIdi Više

Interni konkurs za specijalizaciju 07.07.2020 godine

Pravo učešća na internom konkursu imaju doktori medicine zaposleni  na neodređeno vreme u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Rusanda" Melenci koji su obavili pripravnički staž  i položili stručni ispit.

VIdi Više

Prilika za dobijanje novih vaučera za odmor u "Banji Rusanda"

𝐎𝐝 𝐬𝐫𝐞𝐝𝐞, 𝟏𝟑. 𝐦𝐚𝐣𝐚, 𝐧𝐨𝐯𝐢𝐡 𝟒𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐯𝐚𝐮𝐜̌𝐞𝐫𝐚 𝐳𝐚 𝐨𝐝𝐦𝐨𝐫 𝐮 𝐒𝐫𝐛𝐢𝐣𝐢!
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije donelo je odluku da se pusti u opticaj još 400.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji 2020. godine. Akcija kreće u sredu, 13. maja 2020. godine. Takođe, doneta je odluka da u ovoj kvoti na vaučere imaju pravo i studenti, kao i zaposleni čija neto primanja ne prelaze iznos od 70.000 dinara.

𝐈𝐬𝐤𝐨𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐭𝐞 𝐬𝐯𝐨𝐣𝐞 𝐯𝐚𝐮𝐜̌𝐞𝐫𝐞 𝐢 𝐝𝐨đ𝐢𝐭𝐞 𝐮 "𝐁𝐚𝐧𝐣𝐮 𝐑𝐮𝐬𝐚𝐧𝐝𝐮"! 𝐕𝐢𝐝𝐢𝐦𝐨 𝐬𝐞!

VIdi Više

Specijalista fizikalne medicine dr Zorica Ćulibrk, v.d. direktorka "Banje Rusanda" proglašena za ličnost 2019. godine

U protekla 2 meseca, otkako je počela osma po redu akcija izbora za Ličnost godine, na adresu lista "Zrenjanin" pristiglo je 6.249 glasačkih kupona.

U kategoriji medicine, najviše glasova godila je specijalista fizikalne medicine dr Zorica Ćulibrk, v.d. direktorka "Banje Rusanda".

VIdi Više

Obaveštenje pacijentima i gostima "Specijalnoj bolnici Rusanda" 16.03.2020.

𝐎𝐁𝐀𝐕𝐄𝐒̌𝐓𝐄𝐍𝐉𝐄 - Svi 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐢 𝐠𝐨𝐬𝐭𝐢 koji dolaze u 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒋𝒂𝒍𝒏𝒖 𝒃𝒐𝒍𝒏𝒊𝒄𝒖 "𝑹𝒖𝒔𝒂𝒏𝒅𝒂" 𝐦𝐨𝐠𝐮 𝐩𝐨𝐳𝐯𝐚𝐭𝐢 brojeve 𝟎𝟐𝟑/𝟑𝟏𝟓-𝟎𝟒-𝟎𝟒 𝐢 𝟎𝟐𝟑/𝟑𝟏𝟓-𝟎𝟒-𝟏𝟒, putem kojih će dobiti 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞 𝐢 𝐝𝐨𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫𝐢𝐭𝐢 𝐬𝐞 𝐨 terminima narednih 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐣𝐚 𝐢 𝐨𝐬𝐭𝐚𝐥𝐢𝐡 𝐮𝐬𝐥𝐮𝐠𝐚. 𝑽𝒊𝒅𝒊𝒎𝒐 𝒔𝒆. 𝑽𝒂𝒔̌𝒂 "𝑩𝒂𝒏𝒋𝒂 𝑹𝒖𝒔𝒂𝒏𝒅𝒂"

VIdi Više

Aktivnosti u Vrnjačkoj banji od 04. do 07. marta 2020. godine

VI kongres "Srpske traumatološke asocijacije" (STA) je održan u Vrnjačkoj banji od 4. do 7. marta 2020. godine. Na kongresu su učestvovale dr Sonja Kaluđerski i dr Radinka Madžar. U sklopu teme "Fizikalna terapija i rehabilitacija u traumatologiji" dr Radinka Madžar je prezentovala poster pod nazivom "Funkcionalno osposobljavanje nakon višestrukog preloma proksimalnog dela potkolenice na terenu osteoporoze". Koautori rada su dr Zorica Ćulibrk, dr Vesna Kraljević-Katanić, dr Mihajlo Mitrović i dr Dražen Jelača. Poster je uradio Miroslav Ćirić, konsultant za odnose sa javnošću. Miroslav je bio gost "Specijalne bolnice Merkur" i direktora marketinga Miljković Miodraga, gde je u cilju stručnog usavršavanja prisustvovao radu tima iz oblasti marketinga i Internet komunikacija.

VIdi Više

Obogaćen književni fond u biblioteci

Specijalna bolnica „Rusanda“ u Melencima obogatila je književni fond u svojoj biblioteci za oko 500 knjiga. Poklonjene su knjige od lekara Sekcije za humanost, umetnost i kulturu Društva lekara Vojvodine SLD, Udruženja „Adligat”, uključio se Moto klub „Tri anđela”, a donirala je i Fondacija „Laza Kostić”. Knjige koje je ustanova dobila uredno su zavedene na evidencionim kartonima u svakoj knjizi. IT služba je napravila softver putem kog se takođe vodi evidencija koje su knjige izdate i gde se nalaze. Obezbeđen je prostor da ova biblioteka bude svima dostupna, kako pacijentima, tako i zaposlenim radnicima, dok je marketinška služba ovaj projekat proširenja svoje biblioteke objavila na svom sajtu i obavestila svoje pacijente i širu javnost o tome.

VIdi Više

Poseta gostiju iz Vršca i okoline 20.11.2019.

Danas je naša banja dočekala goste iz Vršca i okoline. Vreme nije bilo najpovoljnije, ali su zajednički osmesi i lepo raspoloženje doprineli da se svi lepo provedemo. Gosti su bili u prilici da se upoznaju sa istorijom i kapacitetima banjskog lečilišta, kao i prelepom prirodom koja nas okružuje. Održano je i edukativno predavanje o značaju lekovitog blata u lečenju reumatizma, kao i o zdravoj ishrani, a gosti su bili u prilici da razgovaraju sa doktorima o svemu što ih zanima. Naši radnici su gostima merili krvni pritisak. Po grupama je organizovan obilazak wellnessa, bazena, kinezi sale, nakon čega je obavljen zajednički ručak uz muziku. Nadamo se da je našim gostima bilo lepo prilikom današnje posete, kao što je i nama! 

VIdi Više

Lekarska slava 14.11.2019. Sv. Kozma i Damjan

Specijalna bolnica "Rusanda" je 14.11.2019. godine obeležila lekarsku slavu Svetih Vrača Svetog Kozme i Damjana.

Proslavi su prisustvovali lekari i radnici naše ustanove, kao i prisutni gosti.

Liturgiju su održali sveštenici našeg sela.

VIdi Više

Prezentacija na Zlatiboru 23.10.-27.10.2019. "Palijativno zbrinjavanje bolesnika u rehabilitaciji, značaj rada medicinske sestre"

Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije

Nacionalni kongres zdravstvenih radnika Srbije "Saradnja kao izbor" (sa međunarodnim učešćem) Zlatibor, 23.10.-27.10.2019. godine

Autor rada: VMS Srdić Ljubica

Naziv rada: "Palijativno zbrinjavanje bolesnika u rehabilitaciji, značaj rada medicinske sestre"

Rad je usmeno prezentovan u okviru Sekcije rehabilitacije.

VIdi Više

Interna edukacija za zaposlene 09.10.2019. - Rezultati procesa rehabilitacije pacijenata posle operacije lumbalne diskus hernije

Dana 09.10.2019. održana je interna edukacija za nezaposlene u SB "Rusanda" u Melencima. Autor rada je MT Bolorin Predrag.

Naziv rada: "Rezultati procesa rehabilitacije pacijenta posle operacije lumbalne diskus hernije".

Rad je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije.

 

VIdi Više

SB "Rusanda" na Sajmu turizma u Novom Sadu

Specijalna bolnica „Rusanda“ iz Melenaca predstavila se i na Sajmu turizma u Novom Sadu, koji se održava početkom oktobra. Svim zainteresovanim korisnicima naših rehabilitaciono-turističkih usluga detaljne informacije preneli su predstavnici naše ustanove. Pored informacija, posetioci našeg štanda mogli su da pogledaju fotografije i video sadržaje i na taj način upotpune utisak o našim uslugama i prirodnom bogatstvu. Kako je bilo, možete pogledati u priloženim fotografijama i video linku. Dođite i posetite nas.

 

VIdi Više

Fotografija nedelje (22-28.07.2019)

Izdvajamo iz ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici, odnosno Instragram profilu.

VIdi Više

Osmo redovno predavanje petkom o nastanku banje "Rusanda" i socioistorijskoj genezi Melenaca

Osmo redovno predavanje petkom o nastanku banje "Rusanda" i socioistorijskoj genezi Melenaca (26.07.2019).

VIdi Više

Fotografija nedelje (15-21.07.2019)

Izdvajamo iz ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici, odnosno Instragram profilu.

VIdi Više

Uspešna završnica Likovne kolonije u banji "Rusanda"

Likovna kolonija "Rusanda" u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Rusanda" Melenci počela je sa radom u ponedeljak, 15, a završila se u petak, 19. jula 2019. godine. Banji su ostali vredni likovni radovi.

VIdi Više

Sedmo redovno predavanje o nastanku banje „Rusanda“ i socioistorijskoj genezi Melenaca

Prethodnih dana imali smo priliku da ugostimo značajna likovna imena Banata i Bačke u okviru Likovne kolonije „Rusanda“. U to ime, master sociolog Damir Grošin je u okviru svog sedmog redovnog predavanja petkom o nastanku banje „Rusanda“ i socioistorijskoj genezi Melenaca, 19.07.2019, napomenuo da je još u mladim danima Banje prepoznato da medicina i kultura mogu i treba da idu zajedno.

VIdi Više

Aleksandar Kačar - još jedno veliko ime Likovne kolonije "Rusanda"

Akademski slikar Aleksandar Kačar, Zrenjaninac, jedan je od sedmoro učesnika Likovne kolonije u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ Melenci, koja je počela sa radom u ponedeljak, 15. jula 2019. godine.

VIdi Više

„Moje teme su drvo, voda, nebo“ – Margita Salontai, učesnica Likovne kolonije „Rusanda“

Pravo je zadovoljstvo gledati kako slikarka Salontai predele, cveće i stvari viđene u mašti, bez napora i sa puno duše prevodi u svet koji smatramo realnim. Slikarka iz Bečeja jedan od sedam dragulja Likovne kolonije "Rusanda" 2019. godine.

VIdi Više

"Slike su istina" - Maja Jurić, učesnica Likovne kolonije "Rusanda"

Pretposlednjeg dana Likovne kolonije (18.07.2019) u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ Melenci, slikarka Maja Jurić, inače iz Zrenjanina, podelila je sa nama svoja razmišljanja o ružama, koje su njena velika inspiracija, i institutu Likovne kolonije, njenom značaju.

VIdi Više

Likovna kolonija "Rusanda" u objektivu RTS-a i RTV-a

Trećeg dana Likovne kolonije "Rusanda" u poseti su nam bili novinari Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine - Redakcija na rumunskom jeziku.

VIdi Više

Drugi dan Likovne kolonije - intervju sa zrenjaninskim slikarom Viorelom Florom

Drugog dana Likovne kolonije u "Rusandi", 16.07.2019, izjavu za naš sajt i društvene mreže dao je zrenjaninski akademski slikar Viorel Flora, inače organizator Kolonije.

VIdi Više

Najavljivana Likovna kolonija u 2019. godini počela sa radom u "Rusandi"

Likovna kolonija "Rusanda" počela je sa radom 15. i traje do 19. jula 2019. godine. Koloniju su svečano otvorili v.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Rusanda" Melenci mr sc. med. dr Zorica Ćulibrk, zrenjaninski akademski slikar Viorel Flora i novinar Nikola Božović.

VIdi Više

Fotografija nedelje (8-14.07.2019)

Izdvajamo iz ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici, odnosno Instragram profilu.

VIdi Više

Šesto redovno predavanje o nastanku banje "Rusanda" i socioistorijskoj genezi Melenaca

rusanda, banja, spa, specijalna bolnica, rehabilitacija, fizikalna terapija, melenci

Redovno predavanje o nastanku banje "Rusanda" i socioistorijskoj genezi Melenaca, šesto po redu, Grošin je držao i ovog petka, 12.07.2019. godine.

VIdi Više

Likovna kolonija 2019. u banji "Rusanda" - najava

banja rusanda, spa, banja, specijalna bolnica, likovna kolonija

Naredne sedmice, od 15. do 19. jula 2019. godine, u banji "Rusanda" će se održati nova Likovna kolonija.

VIdi Više

Fotografija nedelje (1-7.07.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Peto redovno predavanje o nastanku banje "Rusanda" i socioistorijskoj genezi Melenaca

banja rusanda, melenci, specijalna bolnica, rehabilitacija, rehabilitation, wellness, massage, masaža, sauna, spa, jacuzzi, travel, europe, srbija, beograd, novi sad, niš

Peti petak prođe. Isplaniramo po pola, a priča se prolongira na dva sata. To nisu dosadni monolozi, to su prave, žive, interdisiciplinarne diskusije, u okviru kojih i sami nešto saznamo.

VIdi Više

Novi aparati za fizikalnu medicinu

Ovog četvrtka, 04.07.2019. godine, zahvaljujući sredstvima dobijenim na nedavnom konkursu AP Vojvodine, naš tehnički fond upotpunjen je sa tri nova aparata u oblasti fizikalne medicine. Vrednost investije je 7 miliona dinara.

VIdi Više

Fotografija nedelje 24-30.06.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Četvrto redovno predavanje o nastanku banje "Rusanda" i socioistorijskoj genezi Melenaca

banja rusanda, melenci, specijalna bolnica, rehabilitacija, wellness, sauna, jacuzzi, park prirode, massage, masaža, rehabilitation, europe, travel, nature

Ovog petka, 28.06, kao i prethodna tri, u periodu od 16 do 17.30h, sociolog Damir Grošin je, zajedno sa zainteresovanim gostima, ličnostima devetnaestog veka Nikoli Bibiću i Ana Kljajić, osnivaču i obnoviteljki banje "Rusanda" u Melencima, dao nov život, čineći osvrte i na društvenoistorijski razvoj samog mesta.

Ishrana kod hipertenzije - predavanje spec. struk. nutricioniste dijetetičara Karoline Petrović

banja rusanda, melenci, spa, specijalna bolnica, ishrana, hipertenzija

Naša koleginica, specijalista strukovni nutricionista dijetetičar Karolina Petrović, upoznala nas je sa ishranom kod hipertenzije u okviru istoimenog predavanja dana 28.06.2019. godine. Predavanju su prisustvovali naši zaposleni i pacijenti.

Aloarthroplastica coxae/aloartroplastika zgloba kuka - predavanje ortopeda dr Mihajla Mitrovića

banja rusanda, melenci, specijalna bolnica, rehabilitacija, aloarthroplastica coxae, aloartroplastika zgloba kuka

Ortoped OB Pančevo dr Mihajlo Mitrović govorio je na temu “Aloarthroplastica coxae/aloartroplastika zgloba kuka” u našoj Koferencijskoj sali dana 24.06.2019. godine.

Autor i izvor priložene fotografije: X-ray Image ID: 3684. Photographer: Unknown, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hip_replacement_Image_3684-PH.jpg

 

Fotografija nedelje (17-23.06.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Treće redovno predavanje o nastanku banje "Rusanda" i socioistorijskoj genezi Melenaca

banja rusanda, melenci, spa, specijalna bolnica, rehabilitacija, rehabilitation, wellness, penzioneri, sauna, jacuzzi, massage, masaža, travel, europe, srbija, serbia, zrenjanin, beograd, novi sad, vršac, pančevo, zaječar, negotin, leskovac, užice, čačak, kraljevo, kragujevac, šabac, raška, novi pazar, požarevac, sremska mitrovica, bačka palanka, sombor, vrbas, srbobran, apatin, kanjiža, subotica

Ovo prerasta u tradiciju.  Treći petak (21.06.2019) kako pričamo o banji "Rusanda" i Melencima iz sociološko-istorijskog ugla, a pomalo i etnološkog. Ovoga puta razgovor se odvijao na terasi I paviljona, koji je podignut u poslednjoj deceniji XIX veka. Predavanje je držao master sociolog Damir Grošin.

Fotografija nedelje (10-16.06.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Obeleženi "Duhovi" slava Melenaca

banja rusanda, specijalna bolnica, melenci

Ove godine proslava „Duhova“ u Melencima se odvijala dva dana – 15-16. jun 2019. godine, a neki od događaja su realizovani na prostoru banje „Rusanda".

VIdi Više

Drugo redavno predavanje o nastanku banje "Rusanda" i socioistorijskoj genezi Melenaca

banja rusanda, melenci, specijalna bolnica, rehabilitacija

Damir Grošin je i ovog petka, 14.06.2019. godine, pričao o socioistorijskog genezi Melenaca i banje "Rusanda".

Fotografija nedelje (3-9.06.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Prvo redovno predavanje o nastanku banje "Rusanda" i socioistorijskoj genezi Melenaca

banja rusanda, specijalna bolnica, melenci, rehabiltacija, wellness, sauna, spa, massage, masaža, travel, beograd, novi sad, zrenjanin, kikinda

Veselo popodne (petak, 7.06.2019) ispunjeno pričom o istoriji Melenaca i banje "Rusanda" master sociologa i doktoranda Odeljenja za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu Damira Grošina.

VIdi Više

Praktični aspekti antirombocitnih lekova u prevenciji shemičnog moždanog udara - predavanje neurologa dr Igora Damjana

banja rusanda, melenci, specijalnabolnica, rehabilitacija, moždani udar, shemični moždani udar, antitrombocitni lekovi

Neurolog OB Zrenjanin dr Igor Damjan dana 04.06.2019. godine je održao predavanje na temu “Praktični aspekti antitrombocitnih lekova u prevenciji shemičnog moždanog udara” u našij Ustanovi. Predavanje je akreditovano, a odvijalo se pod pokroviteljstvom farmaceutske kuće Adok.

Izvor priložene fotografije: https://unsplash.com/photos/kfJkpeI6Lgc

"Rusanda" i internacionalni projekat "Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region"

Mr sc. med. dr Zorica Ćulibrk, v.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Rusanda", predstavila je Ustanovu na dvodnevnoj (03-04.06.2019) stručnoj radionici, koja se održavala u Baroknoj sali i Sali Medija centra Grada Zrenjanina, a u okviru internacionalnog projekta "Integrated Development od Natural and Cultural Toursim in Tisa River Region".  Projekat realizuju mađarska Čongrad županija i Turistička organizacija Vojvodine.

VIdi Više

Fotografija nedelje (27.05-2.06.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Budući turizmolozi u poseti "Rusandi"

Banja "Rusanda" je i ove godine bila domaćin budućim turizmolozima.

VIdi Više

Prevencija i kontrola krvnoprenosivih infekcija u sistemu rehabilitacije

U banji "Rusanda" 31. maja 2019. godine održana interna edukacija pod nazivom "Prevencija i kontrola krvnoprenosivih infekcija u sistemu rehabilitacije". Predavači dr Milan Vranješ i medicinska sestra Sonja Eremić. Predavanje je akreditao Zdravstveni savet Srbije.

VIdi Više

Fotografija nedelje (20-26.05.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Kadar "Rusande" na Nacionalnom kongresu zdravstvenih radnika Srbije na Zlatiboru

Naše predstavnice, viša medicinska sestra Ljubica Srdić i medicinska sestra Smiljka Rajkov, sudelovale su na Nacionalnom kongresu zdravstvenih radnika Srbije u periodu od 22. do 26. maja 2019. godine na Zlatiboru.

VIdi Više

Fotografija nedelje (13-19.05.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Kolega Tomislav Rešin odlikovan jprestižnom poveljom Saveza zdravstvenih radnika grada Zrenjanina

Naš kolega Tomislav Rešin odlikovan je prestižnom poveljom Saveza zdravstvenih radnika grada Zrenjanina povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara.

VIdi Više

Banja na II nacionalnom simpozijumu medicinskih sestara

Unija udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije organizovala je II nacionalni simpozijum u Novom Pazaru u periodu od 08.05. do 10.05. tekuće godine. Bilo je stotinu izlagača, a ispred Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Rusanda” Melenci su učestvovali Jadranka Mojsin i Predrag Bolorin.

VIdi Više

Fotografija nedelje (6-12.05.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Besplatna rehabilitacija za penzionere u "Rusandi" - konkurs PIO fonda

Fond PIO raspisao je poziv za penzionere čija primanja ne prelaze 26.324,00 dinara da od 6. do 21. maja konkurišu za besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u našoj banji.

VIdi Više

Fotografija nedelje (29.04-5.05.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

„Rusanda“ postala član prestižnog međunarodnog Arhimed kluba

SB „Rusanda“ i v.d. direktora mr sc. med. dr Zorica Ćulibrk dobitnici su zlatne medalje i diplome Trade Mark Leader na prestižnom XXII Međunarodnom sajmu inovacija „Arhimed Exspo“.

VIdi Više

Fotografija nedelje (22-28.04.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Fotografija nedelje (15-21.04.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Specifičnosti ishrane bolesnika obolelih od DIABETES MELLITUS-a (ŠEĆERNE BOLESTI) u sistemu rehabilitacije

Predavanje održano 19.04.2019. godine. Autor: Karolina Petrović, spec. struk. dietetičar nutricionista.

VIdi Više

Predavanje: Aktivnosti samozbrinjavanja u okviru funkcionalnog osposobljavana bolesnika nakon moždanog udara

Predavanje je održano 29.03.2019. godine. Autori: vms Ljubica Srdić i vrt Brigita Međo.

VIdi Više

Iskoristite svoje pravo na vaučer - posetite našu banju

Boravak u našoj banji donosi vam priliku da poboljšate vaše zdravlje, ali i mogućnost da uštedite. Trošak za odmor može biti umanjen za 5.000,00 dinara.

VIdi Više

Fotografija nedelje (8-14.04.2019)

banja rusanda, spa, specijalna bolnica, wellness, travel, rehabilitacija

Izdvajamo iz  ovonedeljne kolekcije fotografija načinjenih u banji "Rusanda". Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RusandaBanja/, odnosno Instragram profilu: spa_rusanda_1867.

VIdi Više

Rekonstrukcije pred novu sezonu u banji "Rusanda"

Rekonstruisali smo zatvoreni bazen i peloidni blok . Svi kapaciteti su spremni za novu sezonu i sve korisnike usluga ove ustanove.

VIdi Više

O nama

Kompleks Banje „Rusanda“ se nalazi u prelepom parku borova, bagrema i lipa, na obali istoimenog jezera. Sastoji se od pet objekata za smeštaj bolesnika i korisnika usluga i raspolaže sa ukupno 306 postelja. Prema planu mreže zdravstvenih ustanova banja “Rusanda” je razvrstana kao Specijalna bolnica za rehabilitaciju.

Kontakt

 • telefon:

  +381(0)23 3150400

 • recepcija:

  +381(0)23 3150409

  +381(0)23 3150416

  Za sve upite u vezi cena, rezervacija i slobodnih kapaciteta zvati od 12.00 h do 17.00 h

 • faks:

  +381(0)23 731 075

 • Pravna služba:

  Lice zaduženo za zaštitu podataka ličnosti

  dipl. pravnik Nemanja Semlekan

  pravnik@banjarusanda.rs

Fan stranica