PIO Fond je potpisao sporazume o saradnji sa SB „Rusanda“ i drugim privrednim subjekatima koji će penzionerima omogućiti popuste uz novu Penzionersku karticu

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je do sada napravljen dogovor sa oko 600 privrednih subjekata koji su se priključili projektu „Penzionerske kartice nove generacije“.

Dodao je da se za kartice prijavilo oko 870.000 penzionera.

Primena Penzionerskih kartica će biti moguća od 1. oktobra 2023. godine, a njihovom upotrebom penzioneri će moći da ostvare brojne popuste i pogodnosti, da kupuju jeftinije ili da dobiju povoljnije usluge kod privrednih subjekata koji pokažu društvenu odgovornost i priključe se akciji„, kazao je on prilikom potpisivanje ugovora između Republičkog fonda PIO i 16 privrednih subjekata, koji su se priključili akciji.

Mali se zahvalio kompanijama i ustanovama koje su se odazvale akciji i pozvao i druge društveno-odgovorne kompanije da se priključe projektu.
Penzioneri koji se još uvek nisu prijavili, to mogu da urade onlajn ili u filijalama PIO fonda, na šalterima Pošte Srbije i Poštanske štedionice„, rekao je Mali.
Ministar je naveo neke primere popusta i pogodnosti koje će penzioneri imati korišćenjem penzionerskih kartica.
Recimo, ugovor sa NIS-om koji je danas potpisan podrazumeva popust od jednog do tri dinara po litri goriva u zavisnosti od vrste goriva. Ugovor sa Putevima Srbije podrazumeva za tri odsto smanjenje putarine za naše najstarije„, precizirao je Mali.
Dodao je i da „PIO Fond nikada nije bio stabilniji i nikada manje subvencija iz budžeta nije išlo u PIO Fond“, kao i da se za 2024. očekuje nivo prosečne inflacije od 4,9 odsto.
Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović podsetio je na mere koje PIO Fond sprovodi.
Tu je reč o milijardu dinara za besplatan boravak naših najstarijih u banjama, paketima za najugroženije penzionere. Kontinuitet te politike je penzionerska kartica nove generacije koja će učiniti da penzionerski dinar vredi više„, rekao je Ognjenović.
Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Milun Trivunac istakao je da se PKS uključila u projekat i pomogla da više od 600 privrednih subjekata učestvuje u ovoj akciji.
Pored najvećih trgovačkih lanaca, tu je veliki broj apoteka, mesara, pekara, ostalih ustanova koje su bitne za život i kupovnu moć penzionera. Učešće u ovoj akciji uzeo je veliki broj zdravstvenih ustanova, apoteka, ordinacija„, kazao je on.
Ukazao je na to da je ta mera dobra i za privredu i firme, „jer sa ovim popustima one ulažu u svoju bazu klijenata i održavaju svoje tržišno učešće i zadržavaju kupovnu moć“.
Među privrednim subjektima koji su danas potpisali ugovor sa PIO Fondom su NIS, Putevi Srbije, Aman, MediGroup, Akvaten kompleks i Dom za stare iz Alibunara, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Sveti Trifun“ iz Beograda, Očna kuća „Albert“ iz Beograda, Dijagnostički centar „Albert“ iz Beograda, SB Merkur iz Vrnjačke banje, Banja Rusanda iz Melenaca, Milenijum Medikal Centar, Vranjska banja.
Ugovor su potpisale i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ Melenci, Specijalne bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Kanjiža, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Junaković iz Apatina, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad iz Zaječara i Atomska banja iz Gornje Trepče.
U projekat će se, između ostalih, uključiti skoro svi trgovinski lanci, najveće apoteke, laboratorije, privatne zdravstvene ustanove, oftalmološke ordinacije, navedeno je u saopštenju.

O nama

Kompleks Banje „Rusanda“ se nalazi u prelepom parku borova, bagrema i lipa, na obali istoimenog jezera. Sastoji se od pet objekata za smeštaj bolesnika i korisnika usluga i raspolaže sa ukupno 306 postelja. Prema planu mreže zdravstvenih ustanova banja “Rusanda” je razvrstana kao Specijalna bolnica za rehabilitaciju.

Kontakt

 • recepcija:

  SVE REZERVACIJE , UPITE ZA VAUČERE MOŽETE IZVRŠITI ISKLJUČIVO PUTEM TELEFONA I E MAIL-a:

  +381(0)23 3150409
  +381(0)60 651 30 28
  +381(0)69 851 30 68

  e-mail:prijem@banjarusanda.rs

  Za sve upite u vezi cena, rezervacija i slobodnih kapaciteta zvati od 12.00 h do 16.00 h.

 • ambulanta
  info:


  +381(0)23 315 04 16
  +381(0)69 851 30 51
  AMBULANTA ZRENJANIN:
  +381(0)60 751 30 83

 • trijaža:

  SVU MEDICINSKU DOKUMENTACIJU,(DIJAGNOZE I SL.) SLATI ISKLJUČIVO NA E-MAIL:

  e-mail:trijaza@banjarusanda.rs

  +381(0)23 315 04 04
  +381(0)23 315 04 14
  +381(0)64 599 66 01

   

 • pravna služba:

  Lice zaduženo za zaštitu podataka ličnosti
  dipl. pravnik Nemanja Semlekan e-mail:pravnik@banjarusanda.rs

 • sekretarica:

  +381(0)23 3150402

 • faks:

  +381(0)23 731 075

Fan stranica